Helyi Lapok

A Helyi Lapok projekt immár összesen 435 kötetet dolgoz fel a különböző, helyi érdekeltségű, elsősorban napilapok közül. Összesen 181561 oldal érhető el kereshető formában. A legújabb frissítésben helyet kapott az Esztergom és Vidéke 1987-2007 közötti számai, az Esztergom Évlapjai, különböző Esztergom városhoz kapcsolódó témájú könyvek, a Nyírvidék című folyóirat egyes számai, illetve a Békési Élet című folyóirat 1966 és 1981 között megjelent számai.

Amennyiben konkrét évből keresünk adatokat, akkor a "Cím, szerző" mezőben kell keresni, ami a fájlnevekben (amelyek tartalmazzák a megjelenési/kiadási évet) lehet keresni; így ha konkrét év(ek)ben akarunk keresni, ebbe a mezőbe kell beírni az év(eket), például "1932-1933" helyett "1932 or 1933". Évtartomány megadásához, pl. ha 1930-as 1940-es években akarunk keresni akkor ugyanebbe a mezőbe "193* or 194*" -t kell írni.

Fontos Technikai Információ

Az adatbázis nyújtotta lehetőségek kihasználásához és a tartalmak helyes megjelenítéséhez az Internet Explorer és az Acrobat Reader programok használatát javasoljuk.

Mozilla Firefox és Google Chrome böngészők használata esetén ki kell kapcsolni a beépített PDF megjelenítőt, és az Acrobat Readert kell beállítani. Útmutató itt

arcanum.hu Súgó Kezdőoldal
[+] info
Kifinomultabb keresés elsajátításához kattintson a súgóra!
Karakterhelyettesítők:
     *: tetszőleges számú,
     !: pontosan egy,
     ?: nulla vagy egy helyett
Operátorok: and, or, not
Szomszédossági keresés:
     3w: maximum 3 szó távolság adott sorrendben
     3n: maximum 3 szó távolság tetszőleges sorrendben